Gegrilde tartaar met courgettesalade
2014-12-10- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Heer heerlijke gegrilde tartaar met courgettesalade.
Ingredienten
• ½ courgettes, in lange plakken
• 1/5 grote ui, gepeld
• 1/5 krop little gem, blaadjes losgemaakt grillpan aluminiumfolie
• 2 sneetjes blue band goede start
• 8/10 eetlepel(s) suikervrije tomatenketchup
• eetlepel paprikapoeder
• Pancoating (webshop)
• 100 gram tartaar
Bereidingswijze
1. Snijd een halve ui in dunne ringen en rasp de rest. Meng het tartaar met de geraspte ui, de ketchup, het paprikapoeder, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Vorm van het mengsel 4 burgers. 2. Bespray de burgers dun met pancoating en rooster ze in een hete grillpan in 4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege. Houd de burgers warm onder aluminiumfolie.
3. Bespray de plakken courgette dun met pancoating en rooster ze (in delen) in de grillpan in 3-4 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Rooster daarna de uienringen in de grillpan gaar. 4. Let op elk bord twee sneden brood en verdeel hierover de slablaadjes en de courgetteplakken. Strooi er naar smaak zout en peper over. Leg hierop de tartaartjes en verdeel hierover de geroosterde uienringen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.