Gegrilde kruiden entrecote met paprikachutney
2014-06-08- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 45m
Heerlijk gemarineerde gegrilde kruiden entrecote met paprika en ui.
Ingredienten
• 100 gram entrecote
• 1 rode paprika
• 1 kleine rode ui
• Pancoating (webshop)
• Stevia zoetstof (webshop)
• ½ teentje knoflook
• ¼ verse Italiaanse kruidenmix, salie wordt niet gebruikt
• ½ eetlepel balsamico-azijn
• 1 eetlepel rode wijn
Bereidingswijze
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Kruiden van takjes rissen en zeer fijn snijden. In lage schaal marinade roeren van pancoating, knoflookplakjes en kruiden. Entrecotes bestrooien met grofgemalen peper en door marinade wentelen. Minstens 15 min. laten intrekken bij kamertemperatuur. Bovenkant van paprika snijden, zaadlijsten verwijderen en paprika in grove stukken snijden. Ui fijnsnipperen. In pan pancoating verhitten en ui en paprika 3 min. zachtjes bakken. Wijn, azijn en zoetstof in pan doen. Op laag vuur paprika nog 10 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten. Entrecotes uit marinade nemen en in 1 min. per kant bruinbakken. Afhankelijk van gewenste gaarheid entrecotes nog 1-2 min. per kant roosteren (vlees eventueel slag draaien zodat mooi ruitpatroon ontstaat). Entrecotes in warme oven of in aluminiumfolie verpakt nog 2 min. laten rusten en dan op warme borden leggen. Paprikachutney ernaast scheppen. Lekker met in de oven geroosterde aardappelpartjes in de schil en een rucolasalade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.