Gegratineerde Sint-Jakobsschelpen
2014-10-13- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Exclusief zeevruchten gerecht met geraspte kaas: Gegratineerde Sint-Jakobsschelpen.
Ingredienten
• 50 gram champignons
• ½ eetlepel(s) geraspte 20+ kaas
• ¾ kleine sjalot
• 1¼ teentje(s) knoflook
• 100 gram sint-jakobsschelpen
• Versgemalen peper
• ½ vleestomaat
• Zout
Bereidingswijze
Sint-Jakobsschelpen in plakjes snijden en over 2 schelpen verdelen. Tomaat even in kokend water leggen (niet laten koken). Hierna in koud water laten schrikken, ontvellen en halveren. Dan de zaden en steelaanzet verwijderen. De champignons panklaar maken, schoonmaken en in stukjes snijden. De knoflook pellen, klein snijden en met tomaat en champignons in de keukenmachine pureren. De puree over de schelpen verdelen en bestrooien met de kaas. Op het rooster in voorverwarmde oven schuiven en in circa 8 minuten op 250C laten garen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.