Gebakken wilde rijst met champignons en garnalen
2014-06-09- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Heerlijke wilde rijst met champignons en garnalen, weer eens wat anders bij het diner.
Ingredienten
• 75 gram gepelde garnalen
• 100 gram wilde rijst
• 1/2 ei (losgeklopt)
• 50 gram champignons
• 1 ui
• Pancoating (webshop)
• ½ eetlepel fijngehakte dille
• ½ eetlepel fijngehakte peterselie
• ½ eetlepel droge sherry
• ½ eetlepel sojasaus
Bereidingswijze
De ui pellen en fijnhakken. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. In een pan pancoating verwarmen en de uien glazig bakken, daarna de champignons toevoegen. Deze bakken tot het meeste vocht verdampt is vervolgens de rijst, sherry en sojasaus erdoor scheppen. Als alles goed heet is dan in het midden van de rijst een kuil maken en hierin het losgeklopte ei schenken. Van binnen naar buiten in de rijst roeren tot het ei volledig is gestold en opgenomen. Garnalen, dille en peterselie door de rijst spatelen en direct serveren.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.