Chinese roerbakschotel
2014-06-20- Keuken:Chinees
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Probeert u deze rijk gevulde Chinese roerbakschotel eens. Uiteraard kunt u op dit gerecht uw kruidenfantasie loslaten.
Ingredienten
• 100 gram kip- of kalkoenfilet
• 100 gram broccoli
• 75 gram sperziebonen
• 50 gram taugé
• ½ rode paprika
• 125 gram champignons
• ½ grote ui of streng bosuitjes
• ½ teentje knoflook
• ¼ eetlepel drinkbouillon
• ½ laurierblaadje
• ½ zakje nasikruiden (Conimex)
• Gemberpoeder / djahe
• 1 takje peterselie
Bereidingswijze
Kip- of kalkoenfilet in kleine stukjes snijden en flink insmeren met gemberpoeder. Broccoli klein snijden. Broccoli en sperziebonen 5 min. blancheren en uit laten lekken. Paprika en ui fijn snijden. Champignons halveren. Kip met ui, knoflook en paprika in wok, wadjan of Tefalpan gedurende 4 minuten aanbakken in 0.5 eetlepel bouillonpoeder met 2 eetlepels water. Broccoli en sperziebonen toevoegen. Een half zakje nasikruiden en het laurierblaadje toevoegen. Champignons toevoegen. Knoflook en peterselie fijnsnijden en erbij doen. Als het vlees gaar is de taugé toevoegen. Even doorroeren en opdienen. Heerlijk met een frisse salade aangemaakt met Kesbeke dressing. U kunt op dit gerecht uw kruidenfantasie los laten (bijv. Conimex koenjit, ketoembar, of gemalen komijn).
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.