Chinese kippenragout
2014-06-21- Keuken:Chinees
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 35m
Een smakelijke variant van kip: Chinese kippenragout.
Ingredienten
100 gram kipfilet
• ½ groen blad van een prei
• ¼ ui
• ½ teentje knoflook
• 1 ½ eetlepel tomatenketchup (webshop)
• ½ blik tomatenpuree
• ¼ theelepel sambal oelek
• 1 ½ eetlepel sojasaus
• Stevia zoetstof (webshop)
• Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
U snijdt de kipfilet in kleine stukjes, u snippert de ui en snijdt de prei in kleine stukjes. Daarna perst u de knoflook of snijdt u deze in zeer kleine stukjes. Verwarm de pan en spray er een beetje Pancoating in. Doe de kipfilet in de pan en zet deze op een middelmatige hittebron. Schroei de kipfilet dicht d.m.v. roerbakken; zodra de kipfilet dichtgeschroeid is tempert u de hittebron. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze totdat de ui er glazig uit ziet. Voeg daarna de prei toe en bak deze totdat hij zacht begint te worden. Voeg nu de tomatenpuree, sojasaus, ketchup, Stevia en sambal toe. Roer het geheel goed door elkaar en plaats de deksel op de pan. Zet de hittebron op de laagste stand. Ca. 5 minuten door laten sudderen en klaar is de ragout. Lekker met (zilvervlies)rijst. Eet smakelijk!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.