Chilipeper-kippensoep
2014-06-21- Keuken:Chinees
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Weer eens net even iets anders: een kop chilipeper-kippensoep.
Ingredienten
• 50 gram kipfilet
• 1/10 struik paksoi
• 1/10 bos(je) koriander
• 8 cm gemberwortel
• 1/3 rode peper, zaadjes verwijderd en versnipperd
• 0,40 literkippenbouillon
• 3 eetlepels sojasaus
Bereidingswijze
Schil het stukje gemberwortel en snijd het in dunne plakjes en de plakjes vervolgens in smalle reepjes. Breng de reepjes met de kippenbouillon en sojasaus aan de kook. Snijd intussen de kip in plakjes. Maak de paksoi schoon en snijd in grove stukken. Hak de koriander grof en halveer het pepertje. Verwijder de zaadjes met de punt van een mes en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Voeg de kip aan de bouillon toe en laat de plakjes in ca. 2 minuten zachtjes gaar worden. Neem de kip met een schuimspaan uit de pan en scheur deze in kleine stukjes. Voeg de repen paksoi toe en kook de repen in 3-4 minuten beetgaar. Voeg de reepjes peper samen met de plakjes gare kip aan de soep toe en warm kort door. Schenk in een kom en bestrooi met de gehakte koriander.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.