Calderade
2014-06-22- Keuken:Spaans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 45m
Een bijzonder stoofpotje (Calderade) van witvis, kruiden en groenten, eventueel geserveerd met een lekkere salade.
Ingredienten
• 100 gram aardappelen
• 50 gram gamba’s
• 50 gram witte vis
• ¼ paprika, in blokjes
• 50 gram tomaten
• ¼ prei
• 1 ui
• Campina kookroom light
• ½ glas droge witte wijn
• ½ teentje knoflook
• ½ laurierblaadje
• Paprikapoeder
• Peterselie
Bereidingswijze
Neem een pan en beleg deze met gesneden ui. Beleg dit geheel met aardappelschijven, bestrooi dit met paprikapoeder, een knoflookteentje (fijngehakt) en laurier. Beleg dit alles met de witte vis in blokjes. Nu een laagje aanbrengen van tomatenschijven en peterselie. Hierop wederom een laagje aardappelschijven zoals hierboven omschreven. Voeg een half glas droge witte wijn toe, afdekken met paprikablokjes, peterselie en prei. Room over de top gieten en ter decoratie een aantal grote gamba`s toevoegen. Deksel sluiten en op middelmatige energiebron ongeveer 25 minuten laten garen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.