Boerenomelet
2014-06-23- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een snelle en gezonde complete maaltijd, die zo klaar is: een heerlijk, met groenten gevulde, omelet.
Ingredienten
• 100 gram aardappels, gekookt
• 2 eieren
• ½ paprika
• 1 tomaat
• ½ ui
• Scheutje magere melk
• Pancoating (webshop)
• ½ theelepel gedroogde basilicum
• ½ eetlepel peterselie
• Tabasco
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Kook de aardappels gaar en laat ze af koelen, bij voorkeur de dag van te voren zodat ze echt koud zijn. Verhit een pan met Pancoating en bak hierin de gesnipperde ui goudgeel. Voeg de in stukjes gesneden paprika toe en laat deze 5 minuten meebakken. Ondertussen tomaat ontvellen en in vieren snijden. Koude aardappels in blokjes snijden. Voeg daarna de tomaat, aardappelblokjes, basilicum, tabasco, peper en zout naar smaak toe. Hou het geheel op een laag vuurtje warm. Eieren loskloppen met melk en over de groenten gieten. Omelet laten stollen en bestrooien met fijngehakte peterselie. Tip: U kunt ook de omelet apart maken en vervolgens de groenten op 1 helft leggen en de omelet dubbelvouwen. De vulling kan ook gemaakt worden met andere groenten.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.