Biefstukjes met rozemarijn
2014-06-23- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een top recept wat absoluut de moeite waard is: biefstukjes met rozemarijn. Verrukkelijk met gekookte krieltjes en kleine spruitjes.
Ingredienten
• 100 gram biefstuk
• 95 ml runderfond
• ¼ dl droge witte wijn (bij uitzondering)
• 62,50 gram kastanjechampignons
• Pancoating (webshop)
• ½ sjalotje
• ½ teentje knoflook
• ½ laurierblaadje
• ½ takje rozemarijn
• Zout
• Peper
• Maizena (weinig en bij uitzondering)
Bereidingswijze
Sjalotje fijn snipperen. Champignons in plakjes snijden. De plakjes in reepjes snijden. Pancoating verhitten en sjalot & champignons ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Laurier en 1 eetlepel water toevoegen. Champignons 5 minuten op zacht vuurtje laten stoven tot vocht is opgenomen. Op smaak brengen met peper & zout. Knoflook pletten en in Pancoating ca. 1 a 2 minuutjes zachtjes fruiten. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Saus in 15 minuten tot 1 dl laten inkoken. Knoflook verwijderen en saus tot gebruik in koelkast bewaren. 2 borden verwarmen. Rozemarijn van het takje rissen. In braadpan Pancoating verhitten en de biefstukjes ca. 4 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren en bestrooien met peper & zout. Biefstukjes tussen twee borden warm houden. Champignons zachtjes verwarmen en de saus aan de kook brengen. Van het vuur af eventueel wat binden met maizena. Op smaak brengen met peper & zout. Rozemarijnnaaldjes erdoor roeren. De biefstukjes op midden van het bord leggen en champignonreepjes erop scheppen. Saus ernaast scheppen. Serveer met gekookte krieltjes en kleine spruitjes.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.