Basmatirijst met garnalen en tomatenchutney
2014-06-29- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
De variatie aan kruiden maakt deze garnalen en tomatenchutney zeer smakelijk. Heerlijk om met Basmatirijst te serveren.
Ingredienten
• 100 gram rauwe garnalen (schoongemaakt)
• 45,00 gram ongekookte Basmatirijst
• 150 gram courgette
• 1 kleine ui (gesnipperd)
• 1 blik tomaten (uitgelekt)
• 1 zakje Opkikker kip
• Pancoating (webshop)
• Stevia zoetstof (webshop)
• 1 snufje cayennepeper
• 1 snufje kaneel
• 1 snufje kerriepoeder
• 1 snufje kruidnagel
• 1 snufje nootmuskaat
• Zout
• Peper
Bereidingswijze
Maak eerst de chutney. Doe de tomaten, ui, cayennepeper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat in een pan en roer alles door elkaar. Laat het mengsel een half uur koken, tot het iets is ingedikt. Op smaak brengen met Stevia. Kook de rijst gaar in water met de Opkikker. Verhit een koekenpan en spray met Pancoating. Doe de garnalen, courgette, kerriepoeder en naar smaak het zout en peper erbij. Laat alles net zo lang bakken tot de garnalen mooi roze zijn. Laat de tomatenchutney kort mee verwarmen. Serveer met de rijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.