Aardappeltortilla
2014-07-01- Keuken:Spaans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Een lekker aardappelrecept dat vooraf bereid kan worden ook geschikt is om koud te eten: aardappeltortilla. Lekker met een salade.
Ingredienten
• 100 gram aardappels, in blokjes
• 2 eieren
• ½ grote ui, in ringen
• Pancoating (webshop)
• ½ eetlepel verse peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze
Verwarm Pancoating in een pan met dikke bodem en stoof op laag vuur de uien in 15-20 minuten zacht en lichtbruin.
Kook de aardappels 7-8 minuten en laat ze uitdampen in een vergiet. Klop de eieren los en voeg zout, peper en de peterselie toe en roer de aardappelblokjes erdoor.
Laat dit mengsel nog een kwartier staan.
Verwarm Pancoating in een grote koekenpan. Schep de helft van het aardappel-eimengsel in de pan, verdeel er in een egale laag de gecarameliseerde uienringen over en schep de rest van het aardappel-eimengsel erop. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla op laag vuur langzaam stollen; dit duurt 15 tot 20 minuten.
Tip: Maak de tortilla een dag van tevoren, zodat je er koud punten van kunt snijden. Lekker met mosterd en een salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.