Zwaardvisspiezen
2014-11-02- Keuken:Turks
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 1:20 h
Een bijzonder smakelijk gerecht; Zwaardvisspiezen.
Ingredienten
• 1 bosuitje
• ½ eetlepel fijngehakte peterselie
• ¼ theelepel gekneusd korianderzaad
• 2 kerstomaatjes
• Mespunt cayennepeper
• Mespunt kaneelpoeder
• Pancoating (webshop)
• Sap van ½ citroen
• Zout, peper
• 100 gram zwaardvissteak of kabeljauwfilet
Bereidingswijze
Snijd de vis in dobbelstenen van ca. 3×3 cm. Roer de helft van het citroensap met de cayennepeper, korianderzaad, wat pancoating en zout en peper (naar smaak) door elkaar. Schep de vis erdoor en laat deze minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Klop de rest van het citroensap met pancoating, peterselie, kaneelpoeder en zout en peper (naar smaak) door elkaar en zet het tot gebruik in de koelkast. Was de tomaatjes. Maak de bosuitjes schoon, snijd het groen eraf en halveer de witte stukjes. Afwerking: Prik om en om stukken vis en groenten aan de spiesen. Rooster de vis onder de voorverwarmde hete grill in ca. 7-8 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de spiesen met de citroendressing. Lekker met rijst. Variatie: In plaats van zwaardvis kunt u ook andere stevige zeevis zoals kabeljauw of tonijn nemen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.